Праект партала
Наша страва Ласось: шляхетная рыба беларускай поўначы3
28.06.2020 / 16:23


Дзе вадзілася і дагэтуль водзіцца ў Беларусі, за колькі прадавалася і як гатавалася найдаражэйшая ва ўсе часы рыба, піша доктар гісторыі Алесь Белы.

Ласось пераадольвае шлях да нерасту....

Алесь Белы

Гэты артыкул платны.

Каб прачытаць, трэба быць падпісчыкам ці аплаціць доступ.

Каментары
Жвір / Адказаць 29.06.2020 / 15:25

"Нашпігаваць салам, пячонкай самой рыбы...Загарнуць у тонкія лустачкі сала ..." - ніколі так не рабіце (калі, канечне ж, вы не дыстрафан), бо гэта будзе суцэльны тлушч. А ўвогуле, Белы ў сваім рэпертуары, возіць ласося зь Літвы на Літву... ;) Вось цікава, а чаму ласось абмінаў Жамойць ды адразу ішоў на Літву, да Астраўца ды Магілёва ??? :)

0
Жвір / Адказаць 29.06.2020 / 17:12

распаўсюджанне ласося ў «балтыйскай» частцы Беларусі <---------- Гэта дзе ? У Вільні ? У Шоўлях ці Біржах ??? Так, сёньня гэта ўжо "балтыйская" частка Беларусі... Тут я з дохтурам пагаджуся...

0
Броўка / Адказаць 02.07.2020 / 14:05

Жвір , трэба думаць, васпане, што гаворку шаноўны доктар Белы вядзе пра басейны рэк, а не палітычную прывязку земляў. Дзьвіна зь Нёманам цякуць у Балтыку, а Дняпро ды яго прытокі ў Чорнае.

5
каментаваць

Націсканьне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні