Праект партала
Наша страва «Шчупак — жывучая, брат, юха!»16
29.02.2020 / 23:05


Мала пра якую рыбу ў еўрапейскіх народаў ёсць столькі казак і легендаў. Беларусы тут не выключэнне. Грозны драпежнік, часам і канібал, кашмар не толькі ўсякай іншай рыбы, але і вадаплаўных птушак, шчупак будзіў уяўленне нашых продкаў. Народнае міфалагічнае мысленне ўспрымала гэтую рыбу як уладара падводнага свету, рыбнага караля. Адначасова шчупак «уладарыў» і ў нашай гістарычнай кухні, піша доктар гісторыі Алесь Белы.

...

Алесь Белы

Гэты артыкул платны.

Каб прачытаць, трэба быць падпісчыкам ці аплаціць доступ.

Каментары
Жвір / Адказаць 29.02.2020 / 23:20

Kolas,.. Kucharka Litoūskaja,.. litaratura... I znaūca Biely ! Achreniec`! Biely čytaū "Novuju ziamliu" (!), Litoūskuju kucharku i vikipiedyju ! O! znaūca Biely ! :))) Špiekuliant dy pliahijatar vaš Biely...

11
Брыдкая пачвара / Адказаць 01.03.2020 / 00:19

Гэта ,як здзек.... С 1 сакавіка ўводзіцца поўная забарона на вылоў шчукі.

3
партисаниваноф / Адказаць 01.03.2020 / 02:34

Жвір )))), прыкольна выглядае слова " ахрынець" лацинкаю......

3
каментаваць

Націсканьне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні