Праект партала
Наша страва Пагалоўшчына: як трымалі, рэзалі і спажывалі парсюка на Полаччыне


Рытуал, без якога немагчыма ўявіць беларускую вёску мінулага стагоддзя. Пра гадоўлю свіней у 60—80-я гады ў адметных словах і выразах згадвае Васіль Завадскі.

Фота Сяргея Зініна.

У маім родным полацкім Заполлі, як і ў навакольных вёсачках, кожны гаспадар гадаваў парсюка, а часцей і двух. Не памятаю такой хаты, у хляве каля якой не было б чуваць бадзёрага рохкання. Некаторыя трымалі парсюкоў ...

Васіль Завадскі

Гэты артыкул платны.

Каб прачытаць, трэба быць падпісчыкам ці аплаціць доступ.

СПЕЦПРАЕКТ0 матэрыялаў