Праект партала
Наша страва Клёцкі з душамі, гарачы шакалад, сялява… Якія стравы маюць права стаць брэндам Полацка?6

Смажаная сялява. Фота: shutterstock.com, by Stockphotovideo.

Часта кажуць: Полацк — калыска беларускай дзяржаўнасці. Не толькі інстытуты дзяржаўнай улады Полацка былі першымі на тэрыторыі сучаснай Беларусі, але і шмат якія з’явы матэрыяльнай і духоўнай культуры. Першыя мураваныя святыні, першая епархія, першы студэнт універсітэта, ён жа першадрукар… А ў чым прыярытэт Полацка ў гісторыі нашай гастраноміі? Якія кулінарныя сімвалы адзначаюць шлях Полацка ў беларускай гісторыі? Шукаў доктар гісторыі Алесь Белы....

Алесь Белы

Гэты артыкул платны.

Каб прачытаць, трэба быць падпісчыкам ці аплаціць доступ.

Каментары
Жвір / Адказаць 25.12.2019 / 22:25

Усё так ці гэтак, а вось сяляўкай зайнтрыгавалі. На выгляд вельмі падобная да рыбкі, якую раннім юначым часам лавіў быў на Нарачы. Але там яе йнакш называлі. Калі гэта сігавая рыбка, дык пэўна й самога сіга можна гатаваць адпаведна той рэцэптуры. Трэ скапіяваць. Дзякуй. :)

1
Ліцьвін металіст / Адказаць 26.12.2019 / 00:28

Добры і пазітыўны артыкул.

1
Юзік Крулеўскі / Адказаць 26.12.2019 / 11:26

Досыць таго, што Полацк, як бандыт з вялікай дарогі, спёр у Глыбокага Цэнтр Эўропы, дык ім яшчэ і глыбоцкія клёцкі з душамі падавай! Ашалелі! Клёцкі з душамі даўно запатэнтавала Глыбокае. БРСМаўская каманда КВЗ так і завецца "Глыбоцкія клёцкі". Глыбоцкія клёцкі нават экранізаваныя! Як мне захочацца клёцак прыгатаваць -- заўсёды, для падымання апетыту, уключаю сюжэт паядання клёцак з фільма "Знахар". Фільм жа зняты паводле твора глыбоцкага пісьменніка Тадэвуша Далэнгі-Мастовіча. Замахнуліся на святое! А яшчэ ёсць такі Лявон Баршчэўскі, які хоча стаць ваяводаю полацкім і далучыць Глыбокае да гэтага ваяводства!!! No pasaran!

0
каментаваць

Націсканьне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні

СПЕЦПРАЕКТ0 матэрыялаў