Праект партала
Наша страва Клёцкі з душамі, гарачы шакалад, сялява… Якія стравы маюць права стаць брэндам Полацка?6

Смажаная сялява. Фота: shutterstock.com, by Stockphotovideo.

Часта кажуць: Полацк — калыска беларускай дзяржаўнасці. Не толькі інстытуты дзяржаўнай улады Полацка былі першымі на тэрыторыі сучаснай Беларусі, але і шмат якія з’явы матэрыяльнай і духоўнай культуры. Першыя мураваныя святыні, першая епархія, першы студэнт універсітэта, ён жа першадрукар… А ў чым прыярытэт Полацка ў гісторыі нашай гастраноміі? Якія кулінарныя сімвалы адзначаюць шлях Полацка ў беларускай гісторыі? Шукаў доктар гісторыі Алесь Белы....

Алесь Белы

Гэты артыкул платны.

Каб прачытаць, трэба быць падпісчыкам ці аплаціць доступ.

Папоўніце віртуальны кашалёк ці набудзьце падпіску на сайце club.nn.by.

Каментары
Жвір / Адказаць 25.12.2019 / 22:25

Усё так ці гэтак, а вось сяляўкай зайнтрыгавалі. На выгляд вельмі падобная да рыбкі, якую раннім юначым часам лавіў быў на Нарачы. Але там яе йнакш называлі. Калі гэта сігавая рыбка, дык пэўна й самога сіга можна гатаваць адпаведна той рэцэптуры. Трэ скапіяваць. Дзякуй. :)

1
Ліцьвін металіст / Адказаць 26.12.2019 / 00:28

Добры і пазітыўны артыкул.

1
Юзік Крулеўскі / Адказаць 26.12.2019 / 11:26

Досыць таго, што Полацк, як бандыт з вялікай дарогі, спёр у Глыбокага Цэнтр Эўропы, дык ім яшчэ і глыбоцкія клёцкі з душамі падавай! Ашалелі! Клёцкі з душамі даўно запатэнтавала Глыбокае. БРСМаўская каманда КВЗ так і завецца "Глыбоцкія клёцкі". Глыбоцкія клёцкі нават экранізаваныя! Як мне захочацца клёцак прыгатаваць -- заўсёды, для падымання апетыту, уключаю сюжэт паядання клёцак з фільма "Знахар". Фільм жа зняты паводле твора глыбоцкага пісьменніка Тадэвуша Далэнгі-Мастовіча. Замахнуліся на святое! А яшчэ ёсць такі Лявон Баршчэўскі, які хоча стаць ваяводаю полацкім і далучыць Глыбокае да гэтага ваяводства!!! No pasaran!

0
каментаваць

Націсканьне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні

СПЕЦПРАЕКТ0 матэрыялаў