Праект партала
Гаспадарка «Ой, расціце, канапелькі, вы не густа і не рэдка»9

Каноплі, некалі вядомая кожнаму селяніну культура, сустракаюцца сёння толькі на старонках крымінальнай хронікі. Некаторы час таму ў СМІ нават прагучала прапанова забараніць выявы канопляў у сеціве, на кашульках і кепках. А некалі ж кано

Андрэй Вашкевіч

Гэты артыкул платны.

Каб прачытаць, трэба быць падпісчыкам ці аплаціць доступ.

Папоўніце віртуальны кашалёк ці набудзьце падпіску на сайце club.nn.by.

Каментары
HENRIK KWINTA / Адказаць 28.06.2019 / 20:13

Дык трэба узрадзиць вырошчване канопли. Сапрауды нихто яе не курыу и дур з яе не атрымовывау. З семян выцискали вельми смачнае и палезнае канаплянае масла якое дабаулялася у ежу, а са сцеблей пляли вельми моцныя вяроуки.

0
Алексей минский / Адказаць 29.06.2019 / 11:20

HENRIK KWINTA, вам толькi дай магчымасць, ага, асабiста будзеце масла выцiскваць i вяроукi плясцi ды дужа доуга смяяцца.

2
Юзік Крулеўскі / Адказаць 30.06.2019 / 10:11

HENRIK KWINTA , Недзе ў 1960-я, калі Гагарын паляцеў, я яшчэ не пайшоў у 1-ы клас.... Нашая хата стаяла самая першая ў Глыбокім на выездзе з горада ў бок Менску. А далей -- калгасныя палі аж да небасхілу! Злева па дарозе -- канопля, справа -- кукуруза. І больш нічога! Канопля і кукуруза! Канопля мне падавалася пальмамі вышынёй у тры маіх тагачасных росты. Джунглі. Я апытваў старажылаў -- што сеялі пры паляках? -- Каноплю, пялюшку (шэры гарох) і бульбу -- казалі. -- А што з каноплі рабілі? -- Ціснулі алей. Ён такі духмяны! Зерне клалі ў бульбяное цеста для клёцак. Смаката! З нітак вязалі сеткі, але іх пасля рыбалкі трэба адразу сушыць, бо згніюць. А суквецці сушылі, іх клалі немаўляці пад падушку. Спала беспрабудна! І хто мне ўсё гэта апавядаў? Вы не паверыце -- сваяк Васіля Быкава з вёскі Завулак Глыбоцкага раёна. Дадей -- Бычкі. Але паміж імі была --польска-савецкая мяжа. Мяжа там была заўсёды. Віленскай і Віцебскай губерняў, польска-савецкая, а цяпер глыбоцка-ушацкая.

0
каментаваць

Націсканьне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні

СПЕЦПРАЕКТ0 матэрыялаў