Праект партала
Наша страва «Шчупак — жывучая, брат, юха!»16

Мала пра якую рыбу ў еўрапейскіх народаў ёсць столькі казак і легендаў. Беларусы тут не выключэнне. Грозны драпежнік, часам і канібал, кашмар не толькі ўсякай іншай рыбы, але і вадаплаўных птушак, шчупак будзіў уяўленне нашых продкаў. Народнае міфалагічнае мысленне ўспрымала гэтую рыбу як уладара падводнага свету, рыбнага караля. Адначасова шчупак «уладарыў» і ў нашай гістарычнай кухні, піша доктар гісторыі Алесь Белы.

...

Алесь Белы

Гэты артыкул платны.

Каб прачытаць, трэба быць падпісчыкам ці аплаціць доступ.

Папоўніце віртуальны кашалёк ці набудзьце падпіску на сайце club.nn.by.

Каментары
Жвір / Адказаць 29.02.2020 / 23:20

Kolas,.. Kucharka Litoūskaja,.. litaratura... I znaūca Biely ! Achreniec`! Biely čytaū "Novuju ziamliu" (!), Litoūskuju kucharku i vikipiedyju ! O! znaūca Biely ! :))) Špiekuliant dy pliahijatar vaš Biely...

11
Брыдкая пачвара / Адказаць 01.03.2020 / 00:19

Гэта ,як здзек.... С 1 сакавіка ўводзіцца поўная забарона на вылоў шчукі.

3
партисаниваноф / Адказаць 01.03.2020 / 02:34

Жвір )))), прыкольна выглядае слова " ахрынець" лацинкаю......

3
каментаваць

Націсканьне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні

СПЕЦПРАЕКТ0 матэрыялаў